Já už o tom slyšela, ale sehnat šunkovar se mi nepodařilo - viděla jsem ho jen na aukru a byla o něj docela rvačka.
Já už o tom slyšela, ale sehnat šunkovar se mi nepodařilo - viděla jsem ho jen na aukru a byla o něj docela rvačka.
Napsal: stř zář 28, 2011 10:40 pm
Adamka
Předmět příspěvku:
Re: Domácí šunka
To zní zajímavě, ale přiznám se, že o tom slyším poprvé
To zní zajímavě, ale přiznám se, že o tom slyším poprvé :)
Napsal: stř zář 28, 2011 7:50 pm
janicka
Předmět příspěvku:
Domácí šunka
Už mě nebavilo číst kolik masa neobsahují šunky pro děti a koupila jsem si šunkovar. stejný jako měla moje mamka před třiceti lety (tenkrát šunka nebyla).Funguje to úplně jednoduše, nakrájíte vepřové či jiné maso, osolíte, přidáte muškátový květ nebo to, co vám chutná. Dva dny necháte v lednici a pak nacpete do sáčku a dáte do šunkovaru (hliníkový kastrůlek s víkem na pružinu, aby se vytlačil vzduch). Kastrůlek se pak 20 vaří ve vodní lázni na 80°C. Dělám ji zhruba kilo a do druhého dne je pryč. Dětem k tomu dávám brambory maštěné máslem. Jana
Už mě nebavilo číst kolik masa neobsahují šunky pro děti a koupila jsem si šunkovar. stejný jako měla moje mamka před třiceti lety (tenkrát šunka nebyla).Funguje to úplně jednoduše, nakrájíte vepřové či jiné maso, osolíte, přidáte muškátový květ nebo to, co vám chutná. Dva dny necháte v lednici a pak nacpete do sáčku a dáte do šunkovaru (hliníkový kastrůlek s víkem na pružinu, aby se vytlačil vzduch). Kastrůlek se pak 20 vaří ve vodní lázni na 80°C. Dělám ji zhruba kilo a do druhého dne je pryč. Dětem k tomu dávám brambory maštěné máslem. Jana